Nieuwsbrief 1 2016/2017

Geachte relatie van Wijnvereniging Dionysus,

Zoals gebruikelijk zullen wij u elke module zullen wij op de hoogte houden van onze stand van zaken. Als voorzitter van collegejaar 2016/2017 is het aan mij, Puk Ubas, om deze taak op mij te nemen.

Allereerst wil ik het nieuwe bestuur graag aan u voorstellen. Hieronder staat het voltallige bestuur, gevolgd door de desbetreffende functie.

Puk Ubas Voorzitter

Romy Duivenvoorden Vicevoorzitter

Kevin Balkema Secretaris

Frenky van Zeelst Penningmeester.

 Wij zijn ervan overtuigd dat wij er samen met u weer een fantastisch jaar van zullen maken.

Passé

Study Startweek
In september was Wijnvereniging Dionysus weer prominent aanwezig tijdens de Study Startweek. Het promoteam, geleid door het toenmalig bestuur en het aankomend bestuur hebben zich deze week bezig gehouden met het ondersteunen van Stenden met activiteiten en het werven van leden voor Dionysus. Ook dit jaar mocht Dionysus weer meerdere workshops geven, zoals de wine tasting workshops en de cocktail workshops aan de nieuwe hotelschool studenten. Ook hielpen wij met de begeleiding en opbouw van de sportdag van de hotelschool en hielpen wij met de organisatie van Leip! intro voor alle hogescholen. Samen met onze nieuwe sponsor Recruit a Student hadden wij een prachtige bus als stand op het Zaailand. Het was een uiterst succesvolle en gezellige week.

SOMP 1
Zoals iedere eerste dinsdag van de module, begonnen wij ook nu weer het nieuwe studiejaar met de legendarische Start of the Module Party. De eerste SOMP was voornamelijk een kans voor nieuwe en potentiele leden om kennis te maken met de vereniging en onze vaste eindpunt op dinsdag: Feestcafé Shooters. Het was een zeer geslaagde avond voor zowel huidig- als nieuwe leden.

Introductieproeverij
Na onze fantastische SOMP, hebben wij op 8 september ook weer een introductieproeverij georganiseerd voor geïnteresseerde studenten uit Leeuwarden. Voor het eerst was deze introductieproeverij in het Engels. Brenda de Zwaan heeft wederom haar expertise laten zien tijdens deze zeer geslaagde proeverij. Met meer aanmeldingen dan plaatsen in het wijnlokaal, kijken wij terug op een zeer geslaagde en leerzame avond.

Proeverijen
Zoals gebruikelijk was onze eerste officiële proeverij van het jaar een proeverij bij onze sponsor Wijnwinkel Wielinga. In twee groepen kregen wij een rondleiding. Zowel onze internationale als onze nationale leden waren ruim vertegenwoordigd.  De leden hebben veel geleerd over verschillen tussen jongere en oudere wijnen.

Drie weken later organiseerde het bestuur een geuren proeverij bij onze borrel locatie, Sems. In verschillende groepen, Nederlands en internationaal gemengd, moesten deelnemers geuren en wijnen zien te onderscheiden en combineren.

Slechts twee weken later kwam Sjoerd IJzerman onze Nederlandse leden meer leren over de wereld van Cognac. Sjoerd IJzerman is eigenaar van wijnimportbedrijf WineTable in Steenwijk en een goede bekende van Dionysus.

Commissies
Ter ondersteuning van het bestuur, hebben wij ook dit jaar weer meerdere commissies aangesteld. Na een sollicitatie procedure zijn wij weer blij te kunnen rekenen op de eventcommissie, de gastrocommissie, de wijnreiscommissie, de oud-leden commissie en onze fotograaf.

Noordelijk wijnevent
Het eerste weekend van oktober stonden wij met het bestuur van Wijnvereniging Dionysus op het Noordelijk Wijnevent. Dit was een kans voor ons om de Harmonie te helpen met de invulling, onszelf te promoten en om nieuwe sprekers te ontmoeten. Met het Vino Casino spel hebben wij de aanwezige bezoekers op een speelse manier iets kunnen leren over wijn. Het was voor ons een leerzaam en vooral leuk weekend.

Kruip in de huid van-weekend
Op zaterdag 22 oktober vond er weer een kruip in de huid van-weekend plaats. Romy Duivenvoorden heeft hier samen met een andere student de ouders van hotelschoolstudenten weer rondgeleid. Ook hebben wij wederom een wijnproeverij verzorgd voor de ouders. Het was wederom een positief weekend en we kijken uit naar het volgende kruip in de huid van-weekend.

Propedeuse uitreiking
Woensdag 16 november vond de propedeuse uitreiking voor de hoteschoolstudenten van Stenden plaats. Tijdens deze ceremonie heeft Romy Duivenvoorden de Dionysus wine talent award mogen uitreiken aan de twee meest veelbelovende studenten met betrekking tot wijn. Graag willen wij Brenda de Zwaan en Meeting U bedanken voor de succesvolle samenwerking. De vele positieve reacties waren een fijne bevestiging voor de mooie presentatie die Romy heeft gegeven.

Avenir

Tweede introductieproeverij
In de eerste week van de tweede module zullen wij een tweede introductieproeverij organiseren. Deze is bedoeld om studenten een extra kans te geven om ons te leren kennen. Deze proeverij zal gaan over de oude en nieuwe wereld en zal worden verzorgd door Jonathan Nieuwenweg. Jonathan is een oud-bestuurslid van Dionysus. Hij heeft in meerdere commissies gezeten en is vorig jaar voorzitter geweest. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij een goed beeld van Dionysus zal neerzetten.

Urban Golf
Op 6 december zal de Urban Golf weer plaatsvinden. Deze jaarlijkse kroegentocht met golfthema is bedoeld om de onderlinge banden te versterken. Door groepen te mixen hopen wij weer nieuwe vriendschappen te benadrukken.

Jaarafsluitend diner
Onze gastronomiecommissie zal zich weer gaan werpen over het jaarafsluitend diner. Ieder jaar komen wij op de laatste donderdag voor de kerstvakantie bijeen in restaurant Wannee om gezamenlijk de feestdagen in te luiden. De gastronomiecommissie zal zorgen voor het bedenken en bereiden van het menu en serveren van passende wijnen. Wij kijken erg uit naar deze mooie avond.

Bij deze hoop ik u voldoende geïnformeerd te hebben over de stand van zaken van de vereniging. Wij kijken uit naar een plezierige samenwerking met onze leden en alle andere relaties om ook dit jaar weer een leerzaam en mooi jaar neer te zetten. Mocht u nog vragen hebben na het lezen van deze nieuwsbrief, neem dan vooral contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Wijnvereniging Dionysus,

Puk Ubas