Nieuwsbrief 4 2016/2017

Geachte relatie van Wijnvereniging Dionysus,

Eenmaal knipperen met mijn ogen en het jaar lijkt alweer voorbij te zijn. Dit schooljaar is werkelijk voorbij gevlogen.

Passé

SOMP 4
De eerste dinsdag van de module stond Feestcafé Shooters weer vol met leden van Wijnvereniging Dionysus. Verkleed als zakenlui en secretaresses kon de Eventcie met gepaste trots terugkijken op de laatste Start of the Module Party van het jaar.

Proeverijen
Op dinsdag 2 mei was het tijd voor de eerste proeverij van deze module. Age de Graaf van Vinoteca il Casale had een bijzondere collectie wijnen samengesteld. Deze proeverij werd in het Nederlands gegeven.

De tweede proeverij was onze jaarlijkse proeverij over mousserende wijnen. Deze proeverij werd gegeven door het bestuur en vond plaats in Sems.
Als een van de laatste proeverijen stond Zuid-Afrika op het programma. Deze proeverij werd gegeven op 30 mei door Karen Hecht. Karen Hecht was voor enkele leden een bekende, waar zij al een aantal jaren les geeft op de wijnminor in Zuid-Afrika.

Gastronomie-uitje
Voor het laatste gastronomie-uitje van het jaar, verplaatste Wijnvereniging Dionysus zich naar de demo-kitchen van Stenden Hotel. Hier verzorgde de kookvereniging Cuore een erg leerzame, en vooral lekkere, pasta workshop voor ons.

Wijnreis
Op zaterdag 22 april vertrokken wij met een groep van ruim 35 man vanuit Nederland richting de Alsace. Deze week had de Wijnreisco een prachtig programma samengesteld voor ons. Zo bezochten wij maar liefst zeven wijnhuizen, een Schnapps … en verscheidene stadjes. Op de goed verzorgde camping was genoeg ruimte om uit te rusten en de onderlinge banden te versterken. Ook de internationale leden waren welkom deze reis. Al met al kunnen wij terugkijken op een fantastisch georganiseerde reis.

LSV
7 juni was het weer tijd voor de sportieve highlight van het jaar; het Leeuwarder Studenten Voetbaltoernooi bij Leovardia. Zowel het mannen als het vrouwen team van Dionysus lieten zich van hun beste kant zien. Het weer zat helaas niet mee, maar desalniettemin was het weer een geslaagd toernooi.

Gala
Op dinsdag 13 juni ving ons jaarlijkse gala aan. De bovenzaal van Sems werd omgetoverd tot een prachtige, klassieke zaal. De evenementencommissie had alles tot in de puntjes verzorgd.

Wijnfair
Zaterdag 10 juni organiseerde Wijnvereniging Dionysus, in samenwerking met Sems, een wijnfair. Standhouders met elk een ander specialisme stonden klaar om mensen te ontvangen en kennis te laten maken met bijzondere wijnen. Voor de afwisseling was ook Grutte Pier aanwezig met speciale bieren. Graag willen wij alle standhouders en bezoekers bedanken voor deze zeer geslaagde dag.

Ouderdag
Eind mei streken de ouders van onze leden weer neer in Leeuwarden. Zij kregen te ervaren hoe een dag bij Dionysus er uit ziet. De dag begon goed met een proeverij gegeven door het bestuur. Na een fantastisch vier gangen diner bij Wannee verplaatste men zich richting Sems voor een borrel. De echte doorzetters sloten zelfs nog aan voor een bezoek aan Shooters. Zowel ouders als leden kijken terug op een erg gezellige dag.

BBQ en roséproeverij
Maandag 19 juni vond de afsluitende BBQ en Roséproeverij plaats. Deze proeverij werd ook dit jaar weer verzorgd door Wijnkoperij Wielinga. Het fantastische weer maakte deze proeverij helemaal af. Ook dit jaar vond de BBQ plaats bij restaurant Sems. Het geweldige eten was geregeld door Slagerij de Schrans. Met leden en relaties gezamenlijk was dit een mooie afsluiting van het jaar.

ALV
Als laatste activiteit van het jaar vond de algemene leden vergadering plaats. Hier werd het afgelopen jaar besproken en afgesloten. Ook kondigden wij hier onze nieuwste sponsor: Wakker bij Bakker aan. Zij gaan onze leden helpen met het balanceren van schoolwerk en het studentenleven. Aan het eind van de ALV werd het nieuwe bestuur voorgesteld.

SSW
De laatste week van augustus kwamen de nieuwe studenten weer naar Leeuwarden voor de Study Start Week. Dionysus organiseerde hier onder andere de wijnworkshops voor de IHM studenten. Gedurende de week was Dionysus druk met het helpen voor het programma van de hotelschool. Het promoteam is weer druk in de weer geweest met het werven van nieuwe leden. Het was een leuke en geslaagde week. Wij wensen alle nieuwe studenten een goede tijd toe in Leeuwarden.

Introductieproeverij
De woensdag na de SSW was het tijd voor de eerste introductieproeverij. Deze proeverij was bedoeld voor (nieuwe) studenten die graag kennis wilden maken met onze vereniging. Met een overvol wijnlokaal, was het aan Paul Geerts om wat te vertellen over de oude en de nieuwe wijnwereld. Paul heeft de wijnminor in Zuid-Afrika gevolgd en kon dan ook alle vragen beantwoorden. Wij kijken terug op een geslaagde avond.

Avenir

Bestuur collegejaar 2017/2018
Als bestuur kondigen wij met trots het nieuwe bestuur van collegejaar 2017/2017 aan.
Voorzitter: Naomi Koppen
Vicevoorziter: Inge Blaauwbroek
Secretaris: Maximilian van Voskuilen
Penningmeester: Paul Geerts
Wij hebben er vertrouwen in dat dit bestuur weer een fantastisch jaar gaat verzorgen. Wij wensen hen allen veel succes en plezier het komende jaar.

Proeverij Wielinga
Dinsdag 12 september vindt traditiegetrouw de eerste proeverij van het jaar plaats bij Wijnkoperij Wielinga. Deze proeverij geeft leden de kans om elkaar, en onze sponsor te leren kennen.

Bestuurswissel
Dit jaar zal de eerste alv en de bestuurswissel plaatsvinden in oktober. Middels deze langere overdrachtsperiode wordt het komende bestuur klaargestoomd voor het komende jaar. Tijdens deze alv zal het huidige bestuur afscheid nemen en het komende bestuur ingeslagen worden. Het nieuwe bestuur zal dan haar plannen voor het komende jaar bekend maken.

Het schrijven van deze laatste nieuwsbrief voelt nog wat onwennig. Het jaar als voorzitter komt tot een eind. Namens mijn gehele bestuur wil ik u bedanken voor de mooie samenwerkingen dit jaar. Ik kan voor allen spreken, als ik zeg dat wij terugkijken op een fantastisch succesvol jaar. Onze nieuwe voorzitter, Naomi Koppen, zal vanaf nu het stokje van mij over nemen. Zij zal u via de nieuwsbrieven op de hoogte houden van de stand van zaken

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van Wijnvereniging Dionysus
Puk Ubas