IBOS Leeuwarden

Het IBOS-bestuur vertegenwoordigd de studentenverenigingen naar buiten. Dat wil zeggen dat het neutraal het belang van alle verenigingen behartigd. Hierbij gaat het voornamelijk om externe partijen zoals de gemeente, politie, studentenorganisaties van hogescholen en bedrijven. Daarnaast stelt het IBOS jaarlijks doelen om Leeuwarden aantrekkelijker te maken voor studenten, dit in samenwerking met de partners.

Elke zes weken overlegt het voltallige IBOS in het overleg. Het voltallige IBOS is het bestuur, plus de voorzitters en secretarissen van alle aangesloten verenigingen. Daar schuift dan ook een vertegenwoordiger van de gemeente aan, de wijkagent, Leeuwarden studiestad en soms nog een partij. Zo blijven de lijntjes kort en is er snelle communicatie tussen de verenigingen en belanghebbenden.

De speerpunten van het IBOS-bestuur dit jaar zijn:

  • Werken aan het imago van Leeuwarden als studentenstad, door samen met Leeuwarden Studentenstad te kijken naar marketingmogelijkheden en het aantrekken van studenten uit Drenthe, Overijssel en Noord-Holland.
  • Een studentikozer klimaat te creëren op lange termijn met een aantal grotere evenementen, door en voor studenten, tevens in samenwerking met Leeuwarden Studentenstad.
  • De band tussen verenigingen verbeteren door het organiseren van IBOS-borrels, zo leren besturen elkaar beter kennen en de verschillende sociëteiten.
  • Het organiseren van een StudentenTop, waarbij studenten zelf inbreng zullen hebben bij het aanpakken van student-gerelateerde zaken die spelen.
  • Het organiseren van een knallende introductieweek, waarvoor een speciaal Introductiebestuur zal worden aangesteld.
Website

Bar Bascule

Bar Bascule is gelegen aan het Ruiterskwartier in Leeuwarden. De plek waar het Leeuwarder uitgaansleven losgaat!

Bar Bascule heeft een industriële inrichting, waar het bier vloeit en de shots om je oren vliegen!

Hier is het 7 dagen in de week feest!

Website

Onder de Kelders

In de zomer van 2008 is is Onder de Kelders geopend in hartje Leeuwarden. Een restaurant op een unieke locatie met een heerlijke kaart en een goede ambiance. Ideaal voor een gezellig en smakelijk avondje uit!

Onze koks werken zoveel mogelijk met verse en seizoensgebonden producten. U kunt gaan voor een a la carte diner of uzelf overgeven aan de verwennerij van Onder de Kelders. 

Ook heeft Onder de Kelders een van de mooiste terrassen van Leeuwarden!

Website

Wijnkoperij Wielinga

Wijnwinkel Wielinga, een begrip in Leeuwarden!
Een prachtig bedrijf dat is opgericht in 1922 door Hendrik Pieter Wielinga. Wijnwinkel Wielinga is importeur en groothandel in kwaliteitswijnen, die geleverd worden aan wijn speciaalzaken, horeca en wijnliefhebbende particulieren.

De consument in Noord-Nederland bedienen wij persoonlijk in onze winkel aan de Molenstraat, waar wij al meer dan 25 jaar gevestigd zijn. In deze wijnwinkel, de grootste van Leeuwarden, kunt u een keuze maken uit meer dan 350 wijnen van maar liefst 50 producenten. Daarnaast verkopen wij meer dan 300 verschillende soorten gedistilleerd en natuurlijk een grote verscheidenheid aan accessoires.

Op aanvraag en in overleg verzorgen wij graag voor u een proeverij of wijnpresentatie. Ook adviseren wij u over het bewaren van wijn en de juiste wijn-spijs combinatie.

Website

Sems

Sems bevindt zich in een oud monumentaal pand aan het Gouverneursplein in Leeuwarden. Bij Sems kun je kiezen voor een menu van de chef of voor à la carte. De kaart is opgebouwd uit twintig gerechten waarbij geen onderscheid gemaakt wordt tussen voor- en hoofdgerecht. Als de gasten à la carte willen dineren, bepalen ze zelf hoe hun avond eruit gaat zien. Wil iemand aan het begin van de avond graag een glas wijn en één gerecht van de kaart, dan is dat prima. Gasten kunnen eventueel ook de hele avond invullen met de kaart op tafel. Het enige wat telt is waar ze op dat moment zin in hebben. Een vrijere vorm van culinair genieten op niveau dus!

Onze koks bedenken steeds weer nieuwe, verrassende gerechten. Daarvoor gebruiken ze maximaal vier of vijf ingrediënten van – uiteraard – topkwaliteit. De originele structuur en smaak blijven altijd intact. Verder werken ze volgens de principes van Dutch Cuisine : cultuur, gezond, natuur, kwaliteit en waarde. Onze gasten weten dit te waarderen! Daarnaast zijn wij verkozen tot lid van Jeunes Restaurateurs D’europe, een vereniging van jonge restaurateurs die hebben gemeen dat ze hun talent en passie voor het vak met elkaar willen delen. In totaal zijn er meer dan 340 restaurants en 160 hotels in Europa, verspreid over 12 landen.

Website

Barrevoets

Het ademt Leeuwarden. Het is fris, bewust en maakt een killer cappuccino. Barrevoets staat voor kwaliteit en daarom maken ze alles zelf met verse ingrediënten. Neem bijvoorbeeld hun Smoothies van echt en vers fruit, zonder toevoegingen.
Kom langs voor een heerlijke kop koffie of thee, een lunch of een borrel.
Laat u verrassen door een met zorg samengesteld assortiment in een inspirerende omgeving.
Barrevoets heeft een gemoedelijke sfeer en is de ultieme plek om even lekker te genieten. Ook wanneer u glutenvrij wilt eten.
Bijzonderheden:
Barrevoets’ kwaliteit is tevens terug te vinden in hun catering opdrachten.
Neem gerust contact met hen op en vertel uw wensen op het gebied van horeca, catering en diëten. Voor een beleving naar uw smaak, voorkeur en tevredenheid.

Website

AUB

AUB is een uitzendbureau en payrollbedrijf gevestigd in het mooie Leeuwarden.
Omdat AUB een vrij nieuw bedrijf is en hun groei snel gaat door het aantal bedrijven dat personeel zoekt via AUB, is AUB op zoek naar personeel.

Naast je studie en het stappen is er soms nog wel wat ruimte om wat bij te verdienen. Vanaf nu kan dat heel gemakkelijk via AUB.
Ben je op zoek naar een bijbaan of vind je het leuker om af en toe eens te werken op een van de evenementen die AUB ondersteunt, dan komt dat heel goed uit!

Website

Dr.Watson

Kom jij ook op spreekuur bij drWatson? De eerste speak easy bar van Leeuwarden. Waan jezelf in de jaren 20, we schrijven graag een recept voor je uit.
Met cocktails zoals Narcolepsia, Snake Venom of Insomnia hebben we altijd iets voor jouw kwaal. Je kunt te kust en te keur met ons uitgebreide wijnassortiment, gin tonics, cocktails, 17 soorten whiskey, speciaalbieren en nog heel veel meer.
 
Spreekuur op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn vanaf 20:00 uur tot 03:00 uur
Ben jij een Sherlock? Zoek dan op de Eewal naar een dokterspraktijk.
Website